1965
Bas Wey, op 21-jarige leeftijd, nam de tofuwerkplaats over van een Chinees echtpaar waar hij had gewerkt als bijbaan. Hij startte met de productie van sambal, op basis van gedroogde geïmporteerde grondstoffen uit Azië, volgens eigen recepturen
1968
Om te groeien kocht Bas een magazijn van 500 m² in Maashaven. Oprichting van het merk Wendjoe, geïnspireerd door een Chinees schip. Het logo: Lady with two dragons, kwam uit een tatoeagecatalogus van een lokale tattooshop.
1973
Verhuizing naar een voormalige zuivelfabriek in Raamsdonksveer (1200 m²). Hij stopte met de tofuproductie en breidde het assortiment uit met kroepoek, sauzen, kruiden en zuurwaren voor rijsttafels. Wendjoe groeit van 3 naar 4 medewerkers.
1979
Twee branden treffen de fabriek, maar deze werd telkens herbouwd en uitgebreid tot 3000 m². Wendjoe beschikt nu over een eigen kleine vrachtwagen en 9 medewerkers.
1988
Start van import van halfafgewerkte producten uit Hongarije.
1992
Oprichting van de Hongaarse dochteronderneming BWA Kft, waarmee Wendjoe zijn internationale netwerk versterkt.
2002
Verhuizing naar een voormalige chipsfabriek in Waspik (5000 m²). Wendjoe telt inmiddels 30 medewerkers en beschikt over een eigen 18-tons vrachtwagen voor distributie in Nederland.
2020
Overname van Wendjoe door de familie Go van Go-Tan. Hiermee begint een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf.
2021–2024
Professionalisering van de productie en aanstelling van een nieuwe plant manager. Start van de renovatie en uitbreiding van de fabriek.
2025
Feestelijke opening van de vernieuwde fabriek in Waspik. Een mijlpaal die Wendjoe klaarstoomt voor verdere groei en innovatie in de toekomst.